Breaking
Loading...
Home » , , , » Povestea lui Mos Craciun

Povestea lui Mos Craciun

Cum a aparut Mos Craciun?

Povestea lui Mos Craciun incepe in Olanda, in secolul XVII, sub numele de Mos Nicolae. Spre sfarsitul secolului XVII, si inceputul secolului XVIII, Mos Nicolae a calatorit catre America, unde a gasit un teren foarte propice pentru a se dezvolta.
Prima “aparitie publica” a lui Mos Craciun (Santa Claus), dateaza din anul 1809, cand scriitorul Washington Irving, in lucrarea sa “Istoria oraşului New York povestită de Knicker-Borker“, il prezinta pe acesta ca un batran cu barba, imbracat in haine rosii.

Mos Craciun
Pastorul american Clement Clark Moore, l-a prezentat pe Mos Nicolae intr-un poem, ca un personaj simpatic, dolofan, zambitor, ce imparte cadouri dintr-o sanie trasa de reni. Poemul a fost publicat pentru prima oara pe 23 septembrie 1823, devenind foarte popular in anii urmatori in intreaga lume.

Mos Craciun Felicitare

Thomas Nast, este cel care timp de 30 de ani a definit prin caricaturile sale, principalele trasaturi ale lui Mos Craciun. In anul 1885, Thomas Nast a “stabilit” ca resedinta lui Mos Craciun se afla la Polul Nord.

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

Poze Imagini de Craciun
 
Copyright © 2014. Imagini de Craciun - All Rights Reserved | Powered By Blogger | Published By Gooyaabi Templates | Designed by OddThemes